personal4

We komen terug op het onderwerp

dat in een voorgaand artikel al aan de orde is geweest,

de codex alimentarius.

Deze keer belicht in de Belfort - Nieuwsbrief

codexalimentarius2


21 januari 2013

Beste vrienden,

Gezondheid staat in onze actualiteit nog altijd prominent centraal : dit hoogste menselijke goed wensen we elkaar toe, dààrover zal Chantal het hebben in haar 3 lezingen en dàt lijkt ook de essentie van de Codex Alimentarius. .

codexalimentarius 

Dit richtlijnen-monster van 16.000 bladzijden is vanuit de Ver enigde Naties sinds 1962 voorbereid om wereldwijd als bijbel te dienen voor de voedselwetgeving. En jawel : ook het EU-parlement heeft braafjes unaniem iedere jota goedgekeurd. Dit is democratie in zijn meest ontluisterende uitwas want slechts een heel kleine minderheid van de 754 vertegenwoordigers des volks kende 'iets' van een klein onderdeel van wat sinds 1 januari 2010 meer en meer door het strot van 500.000.000 Europese onderdanen geduwd wordt ...

Officieel is de hoofdbedoeling de consument te beschermen, maar de waarheid is dat alles op maat van de pharma- & voedsel- & chemische multinationals à la Monsanto is gemaakt. Dit is inderdaad dé rode draad :
alles wat natuurlijk, werkzaam en goedkoop is moet omwille van de te controleren en garanderen voedselkwaliteit vervangen worden door alles wat patenteerbaar, chemisch, ineffectief, duur en vooral een bedreiging voor de gezondheid is.

Wie denkt dat de overheid er is om te zorgen voor onze gezondheid maar toch even zijn ogen open doet, kan niet anders dan vaststellen hoe deze verwachting een illusie is. Integendeel, deze bedreigende waarheid wordt meer en meer de 'globale' realiteit:

* In de Verenigde Staten van Amerika worden nu al burgers en boeren door de politie opgepakt en door de rechtbanken tot gevangenisstraffen veroordeeld.
Hun misdaad : zelf groenten en fruit kweken, regenwater opvangen of rauwe melk verkopen ...
Had u dat tien jaar geleden voor waarheid durven nemen ? 

* In de Verenigde Staten van Europa wordt het met de dag al even onrustwekkend want bv. sinds 1/1/2013 : is het verboden te beweren dat een evenwichtige, gevarieerde voeding ontoereikend is om al de levensnoodzakelijke nutriënten te hebben zijn 'medische' claims bij voedingsmiddelen en - supplementen niet meer toegestaan ( je mag bv. niet meer beweren dat een product met Sint-Janskruid helpt bij het verdrijven van sombere gemoedsgesteldheid )

In een artikel kan nog wel geschreven worden over bv. de werking van Sint-Janskruid, maar nergens mag er in het tijdschrift of de website enige verwijzing zijn naar een product dat dit ingrediënt bevat. De uitgever is verantwoordelijk voor overtredingen .

Het doel is duidelijk : mineralen, vitamines en voedingssupplementen uit de wereld helpen. En dit moet vlug en grondig gebeuren. Vandaar ook dat de boetes niet mals zijn : 30.500 euro MINIMAAL ...

* In Nederland zijn deze al uitgeschreven , dit artikel van onze vriend Arjan Bos over hoe de fantastische EarthMatters-website ' black ' gegaan zijn.

* Over hoe de situatie in België even erg is vind je - zeker interessant voor wie als professioneel hiermee te maken heeft - heel informatief. Helemaal onderaan deze nieuwsbrief in een overzicht van links die Chantal gemaakt heeft.


Lees ook dit boeiend artikel van Ed Vos en deze bijdrage van Annelies, allebei tot ons gekomen via de Wanttoknow-nieuwsbrief Tot slot ga ik in op het verzoek van twee eminente Belforters. Pieter-Jan Ardies , de schepper van " Freedom " - de succesvolle documentaire die je nog altijd via ons kunt bekomen ( mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) - wil een lijst aanleggen van mensen die willen geïnformeerd worden ( o.a. over volgende projecten ) en meehelpen of meedenken.

Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en je wordt opgenomen op zijn lijst .


Eric Cornand , bekend als universeel en kritisch vat van heel veel kennis en auteur van het oplossingenboek " De Gaia-revolutie " , is begonnen met een eigen nieuwsbrief : " Golf-Sprokkels ". In bijlage vind je de geslaagde eerste editie : aanbevelinswaardige lectuur !

Je kan je abonneren via een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .


Met vriendelijke groet,

Peter Vereecke
tel. 056/256150

 

PS Dit animatiefilmpje vat in drie minuten op de 'trollen'-muziek van Griechs ' Peer Gynt ' samen wat de mensheid sinds 13 augustus 3.113 AC tot 21 december 2012 heeft aangericht . Gelukkig hebben we met zijn allen beslist dat achter ons te laten en het roer om te gooien .

En als beloning indien je alles wat hierboven staat gelezen hebt mag je even lachen met deze scetch in bijlage : " Ik ben toch geen timmerman " 

Partij voor de Liefde

Home - Partij voor de Liefde

22 april 2024

Bilingual (English & Dutch) website of the international visionary social political movement and Party for Love Governance inspired by Saint Germain of The Great White Brotherhood. - Tweetalige website van de Partij voor de Liefde, een politieke beweging en partij voor de Gouden Eeuw van Aquarius

Search

Ander Nieuws +